Over trends in de wereld van de office ondersteuner en HR.

Kanban bord

Kanban staat hernieuwd in de belangstelling en niet alleen omdat een whiteboard vol kleurige Post-its zo'n leuk gezicht is! Als tool om werkprocessen te optimaliseren heeft Kanban inmiddels zijn sporen verdiend. Het daarom de moeite waard te bekijken wat kanbannen voor ondersteunende teams en secretariaten zou kunnen betekenen. Een gevisualiseerde workflow (met behulp van het Kanban bord) maakt het stellen van prioriteiten en signaleren van knelpunten een stuk eenvoudiger. Hoe werkt dit precies?

Scrummen op het secretariaat – een goed idee? Om maar met de deur in huis te vallen; het antwoord op de vraag hierboven is JA. Uiteraard! Want onder aan de streep is Scrum een manier om effectief (‘lean’) en flexibel (‘agile’) te werken – en dat is sowieso een plus. Of Scrum op alle taken die langskomen op een secretariaat direct toepasbaar is hangt af van de taken in kwestie. Scrum vraagt namelijk om een project; de meer routinematige zaken vergen toch een andere aanpak. Hieronder wordt hier verder op in gegaan.

Eigentijds werken wordt vaak in één adem genoemd met ‘lean' en 'agile’. Termen die verwijzen naar doe geen werk dat overbodig is en bouw de nodige flexibiliteit in. Kortom; maximaliseer de efficiency. Scrum en Kanban zijn tools die hierbij kunnen helpen. Zijn Scrum en Kanban ook relevant voor ondersteuners? Nou en of! Het jaarlijkse PA event voor PA's van VNO-leden, mede-georganiseerd door Espaz, ging over dit thema. Praktijkspecialisten Renate Scholl en Eline de Boer verzorgden de inleiding.

Wanneer wij tussen 1 juni en 1 oktober 2019 een vacature kunnen vervullen binnen uw organisatie, trakteren wij u op een culinaire urban outing! Genieten op een rooftop terrace in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam of Utrecht. We hebben de leukste daken voor u voorgeselecteerd. Ziet u het voor zich? Zwoele zomeravond, coole cocktails, mediterraan fingerfood en een spectaculair uitzicht? Wij wel! Laat ons uw vacature vervullen en u geniet op hoog niveau. Lees verder voor de spelregels.

Op 21 mei 2019 verzorgde Espaz opnieuw een masterclass rondom een HR-gerelateerd thema. Ons onderwerp deze keer: de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB). Babise de Laive-Paasman, advocaat bij Heere advocaten en specialist in arbeids- en ondernemingsrecht, verzorgde vorig jaar voor Espaz de presentatie tijdens een masterclass. Wij waren blij dat zij opnieuw bereid was om haar kennis met ons te delen, deze keer op het gebied van de WAB. 

Het werd een grijs NAN-broekpak met roze gevoerd kraagje. Ik ben zeer van de kraagjes (ook als ze roze gevoerd zijn), maar niet zo van het pak. Wat me overhaalde waren het stofje en de stijl. Casual door de fabric waarin het was uitgevoerd. Jogging-like, maar wel ‘strak’ genoeg om het ook zakelijk te kunnen dragen. En helemaal top: de broek was gevoerd op strategische plekken zodat de kreukelzones geheel en al bedekt bleven.

logo OneNote

In mei verzorgt Espaz een serie trainingen Werken met OneNote. Inschrijven kan nu Voor 23 mei is er nog plaats. Doe het snel want vol = vol! Het maximum aantal deelnemers is beperkt tot 8. Klik hier voor meer informatie over de training en over de trainer. Espaz organiseert trainingen rondom de diverse onderdelen van Office 365. Deze vinden plaats op ons kantoor in Rotterdam of desgewenst op locatie. 

Espaz en NAN organiseren het Mix & Match Fashion Event. Vrijdag 12 april 2019 is het zover! Van 16.00 uur tot 20.00 uur staan de deuren van de NAN Conceptstore in Rotterdam wagenwijd voor je open. Je komt en gaat wanneer je wilt. Voor onze gasten geldt op vertoon van de uitnodiging een korting op de collectie van 25% (behalve op reeds afgeprijsde artikelen).

SharePoint trainingen

Heb je belangstelling voor de SharePoint trainingen, of in zijn algemeenheid voor de praktische 'workouts' voor office ondersteuners die Espaz aanbiedt rondom Office 365? Lees het laatste nieuws erover! Voor de trainingen in maart en april kun je je nog aanmelden Doe dit snel want vol = vol. We begroeten je graag in onze locatie te Rotterdam. 

Espaz start in maart met een serie trainingen  rondom Office 365, specifiek ontwikkeld voor office ondersteuners. Deze doelgroep werkt steeds meer met één of meerdere onderdelen van Office 365, maar gebruikt vaak niet meer dan het topje van de ijsberg. En dat is zonde! Onze trainer Gerda Bal, legt uit waarom.

Jeugdzorg Nederland organiseerde in november vorig jaar een Meet & Greet voor de bestuurssecretariaten van haar leden. Thema: het toekomstgerichte secretariaat. Digitalisering biedt nieuwe mogelijkheden binnen organisaties, maar brengt onontkombaar veranderingen met zich mee. 

Organisaties veranderen en ondersteunende afdelingen veranderen mee. Was het twee jaar geleden nog volop de crisis die dit veroorzaakte, op dit moment is de belangrijkste aanjager toch echt de digitalisering.Een periode van crisis heeft een belangrijk voordeel; de lucht gaat eruit! 

Aanmelden voor nieuwsbrief

Naam(*)
Ongeldige invoer

E-mail(*)
Ongeldige invoer

Meest gelezen artikel

U bent onze gast op een urban rooftop terrace!

Wanneer wij tussen 1 juni en 1 oktober 2019 een vacature kunnen vervullen binnen uw organisatie, trakteren wij u op een culinaire urban outing!...

Een vraag aan ons?

E-mail(*)
Ongeldige invoer

Vraag(*)
Ongeldige invoer