Over trends in de wereld van de office ondersteuner en HR.

Office functies.  Het vervullen van office vacatures, daar snappen wij wat van. Secretaressen en assistants van bestuur, directie of management. Leidinggevenden van secretariaten. Medewerkers binnen HRM, commercie, marketing, projecten, facility en finance.

 Sterker nog, dat is al meer dan 20 jaar ons specialisme. Daar zijn wij succesvol in! We vervullen vacatures, trainen en coachen. Alles binnen die ene tak van sport. Een sterk veranderende tak van sport binnen een sterk veranderende arbeidsmarkt. De vraag is dan ook gerechtvaardigd: wat is de toegevoegde waarde van een specialist zoals Espaz. 

20 geleden werkte Espaz in een niche markt. Je kunt je afvragen hoe dat nu is, niche of mainstream? 

Het antwoord: qua niche is er eigenlijk niets veranderd en mainstream is het allerminst! Ondanks alle veranderingen op de arbeidsmarkt en binnen de office functie. Wij doen heel veel zaken met opdrachtgevers die al wat afgeploeterd hebben voordat ze bij ons komen. Heel vaak is men al een tijdje bezig met de zoektocht. Men schakelt een ‘algemeen’ bureau in of men werft zelf. 

In beide gevallen krijg je bijna zonder uitzondering te maken met massa. Aan de kwantiteit zal het niet liggen. Hoewel de arbeidsmarkt in het kielzog van de steeds verder aantrekkende economie verbetert, is de mismatch nog enorm. Dit heeft tot gevolg dat veel voor de functie niet gekwalificeerde kandidaten reageren. Op zich is dat gegeven nog makkelijk uit te kristalliseren. Je gaat de mailtsunami door en nodigt die mensen uit die op CV raakvlakken lijken te hebben. Ronduit frustrerend wordt het als men op papier lijkt te voldoen, maar niet de juiste persoon blijkt te zijn voor de organisatie of de manager in kwestie. Dat is ronduit zonde van alle tijd en moeite. Om van het geld dat ermee gemoeid is nog maar te zwijgen!  

Voordeel van Espaz is dat wij office ondersteuning ademen. Iedere dag weer bezoeken we opdrachtgevers en spreken we kandidaten. Leren we organisaties kennen, proeven we sfeer en doorgronden we eisen. We toetsenkennis en kunde, beoordelen motivaties en leren personen in kwestie kennen. Dit alles met het doel partijen succesvol aan elkaar te binden. 

Praktisch betekent dit dat je als opdrachtgever vertelt wat je wilt en waarom. Wij zorgen voor de oplossing. Dat doen we uiteraard niet zomaar. Ik heb weleens de indruk dat men denkt dat wij de toppers zo uit onze mouw schudden of erger nog, ze kunnen klonen! Nou, dat is alles behalve waar maar ons langjarige netwerk waarborgt kandidaten waarvan je denkt als ze over de drempel komen ‘ja, ik snap waarom deze aan mij zijn voorgesteld’.

niche managementondersteuning

Een mooi voorbeeldKort geleden werd ik gebeld door een zorgorganisatie. Men was al drie weken bezig met de vervulling van de vacature voor office manager. Het betrof een parttime functie voor vooraf vastgestelde werkdagen. Men had de vacature alleen op de eigen website gepost en een landelijke uitzendorganisatie ingeschakeld. 86 reacties moest men door. 9 kandidaten had men uitgenodigd. 1 persoon kwam niet opdagen, 5 bleken niet het bedrijfs-DNA te hebben, 3 kandidaten bleven over als goed genoeg voor een tweede ronde. 1 ging zelf af vanwege de woon-/werkafstand, 1 riep twijfels op bij het MT en de kandidaat die werd uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek zegde op het laatste moment af. Het gras bij de buurman leek toch groener.  

Hartstikke vervelend, natuurlijk, zo’n situatie. En ook nog eens volledig onnodig. Ik denk vaak, ga nou niet zelf zitten rommelen. Daar heb je toch helemaal de tijd niet voor. Bel, vertel en beoordeel. Word je blij van, hoor!"

Vragen? Neem contact op met Espaz!

 

Aanmelden voor nieuwsbrief

Naam(*)
Ongeldige invoer

E-mail(*)
Ongeldige invoer

Abboneer mij
Ongeldige invoer

Meest gelezen artikel

Meer weten over de SharePoint trainingen?

Heb je belangstelling voor de SharePoint trainingen, of in zijn algemeenheid voor de praktische 'workouts' voor office ondersteuners die Espaz...

Een vraag aan ons?

E-mail(*)
Ongeldige invoer

Vraag(*)
Ongeldige invoer