Over trends in de wereld van de office ondersteuner en HR.

De sollicitant die overeind blijft scoort hoog op learnability. De term learnability betreft allang niet meer (uitsluitend) de gebruiksvriendelijkheid van een softwareproduct. Het betekent ook ‘leervermogen’, een eigenschap die mensen in staat stelt blijvend te leren in een complexe en gedigitaliseerde wereld.

Een ‘ability to learn’ maakt het verschil. Een sollicitant die op een bepaald moment alle nodige skills heeft is een prima kandidaat, een sollicitant die in staat is (en de motivatie heeft om) blijvend te leren is een nog betere kandidaat.

Management ondersteuners ondervinden de complexiteit van organisaties bijna op een dagelijkse basis. Niet alleen is de voortdurende verandering van de software waarmee zij werken een gegeven; werkprocessen en structuren veranderen navenant mee.

Werken in de cloud en binnen wisselende projectsamenstellingen, office softwareproducten en apps die steeds slimmer worden, internationalisering en supersnelle online communicatie; een voorlopig eindpunt hebben deze ontwikkelingen nog niet bereikt.

Iedereen die gemotiveerd wordt door deze snelle veranderingen, die de nieuwsgierigheid heeft om er blijvend in te duiken en die niet terugschrikt voor ‘learning as you go’ (wat soms gelijk staat aan een sprong in het diepe), heeft een flinke streep voor.

Behalve een goed ontwikkeld aanpassings- en leervermogen komt ook een gezonde portie durf goed van pas. Het is een complexe wereld vol uitdagingen en kansen.

 

Aanmelden voor nieuwsbrief

Naam(*)
Ongeldige invoer

E-mail(*)
Ongeldige invoer

Abboneer mij
Ongeldige invoer

Meest gelezen artikel

Meer weten over de SharePoint trainingen?

Heb je belangstelling voor de SharePoint trainingen, of in zijn algemeenheid voor de praktische 'workouts' voor office ondersteuners die Espaz...

Een vraag aan ons?

E-mail(*)
Ongeldige invoer

Vraag(*)
Ongeldige invoer