Over trends in de wereld van de office ondersteuner en HR.

Organisaties veranderen en ondersteunende afdelingen veranderen mee. Was het twee jaar geleden nog volop de crisis die dit veroorzaakte, op dit moment is de belangrijkste aanjager toch echt de digitalisering.Een periode van crisis heeft een belangrijk voordeel; de lucht gaat eruit! 

 

Door nood gedreven werden werkprocessen efficiënter. Wat bleek: dat kón ook, vrij eenvoudig. Bedrijven werden meer ‘lean’ met behulp van alle mogelijkheden die digitalisering biedt. Inmiddels is sprake van een ware revolutie; software tools en apps veranderden het werk en andersom worden op basis van de wens naar ‘efficiënter’ allerlei digitale handvatten ontwikkeld.

Voor- en nadelen benoemen is eigenlijk niet zo relevant dus dat wil ik dan ook niet doen. De ontwikkeling is niet te stuiten; de beste optie is daarom acceptatie. Er vol voor gaan! Het is zoeken naar manieren om de mogelijkheden van de digitalisering optimaal te benutten. In de omstandigheden anno nu is blijvend leren de sleutel tot succes. 

Management ondersteuners hebben in zijn algemeenheid in de crisisjaren ervaren dat er weinig mogelijk was op het gebied van training en scholing. Het risico dat er binnen secretariaten wordt gewerkt met verouderde methoden is daarom reëel. Of dat ondersteuners die op de arbeidsmarkt beschikbaar komen, kampen met verouderde skills en vaardigheden.

Een nieuwe cultuur van ‘blijvend leren’ en flexibel omgaan met nieuwe omstandigheden introduceer je niet zomaar. Het vraagt een andere mindset van mensen, een stap uit de comfort zone. Een beweging die vanuit de brede organisatie en vooral vanuit het management ondersteund moet worden. Ondersteuners die mee willen in deze ontwikkeling kunnen zich het best het motto van Pipi Langkous aanmeten: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!”. Verandering vol omarmen in plaats van in de weerstand schieten.

Vanuit het management kunnen kaders en handvatten worden aangereikt om het proces te begeleiden. Espaz heeft een netwerk van praktijkspecialisten die kennis van zaken in huis hebben op het gebied van future proof werken als ondersteuner. 

Bestaat er een specifieke wens aangaande een workshop, training of presentatie over een deelonderwerp? Te denken valt dan bijvoorbeeld aan:
- Beter samenwerken in de Cloud
- SharePoint
- OneNote
- Digitaal vergaderen

In overleg geven wij invulling aan de specifieke vraagstelling. Neem contact met ons op voor nadere informatie.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Naam(*)
Ongeldige invoer

E-mail(*)
Ongeldige invoer

Abboneer mij
Ongeldige invoer

Meest gelezen artikel

Meer weten over de SharePoint trainingen?

Heb je belangstelling voor de SharePoint trainingen, of in zijn algemeenheid voor de praktische 'workouts' voor office ondersteuners die Espaz...

Een vraag aan ons?

E-mail(*)
Ongeldige invoer

Vraag(*)
Ongeldige invoer