Over trends in de wereld van de office ondersteuner en HR.

Ben je of ga je op zoek naar een nieuwe baan? Wil je zo goed mogelijk voor de dag komen en zoveel mogelijk verrassingen uitsluiten? Zorg dat je je optimaal voorbereid, ga in de sollicitatiemode en lees deze 'need-to-know' en 'must-do' tips. Weet je in ieder geval dat je er alles aan hebt gedaan!

Need-to-knows

 1. Zorg dat je weet wat voor soort procedure je te wachten staat! Een gesprek met een echt persoon of een online een testomgeving, een videogesprek of wellicht een uurtje gamen?
 2. Verdiep je in je social media uitingen. Wat voor soort etalage heb jij voor jezelf gecreëerd? Mocht de interviewer jou vragen of hij of zij deze mag bekijken dan weet je waar je aan toe bent!
 3. Sterker nog, het is nodig om te weten wat de recruiter sowieso wel en niet mag bekijken! Verdiep je in de privacy-kant van het solliciteren. Je bent kandidaat maar ook een privé persoon.
 4. De eisen die aan functies gesteld worden veranderen in sneltreinvaart. De functies zélf veranderen in een rap tempo in deze digitaliserende wereld.

Zijn jouw skills nog up-to-date? You REALLY need-to-know of dit het geval is.

Must do!

 1. Zorg voor een verzorgd en compleet LinkedIn profiel. Inclusief een goede profielfoto uiteraard. Bonustip: doe mee met onze wedstrijd en win een profielfotoshoot!
 2. Oefen met beeldbellen, in iedere mogelijke variant. Videosolliciteren wint aan terrein en is echt heel anders dan face to face contact. Zorg dat je beeld en geluid hebt en dat je weet hoe de connectie tot stand komt. Check je achtergrond, is deze representatief genoeg? Wees op alles voorbereid!
 3. Vergeet de goede oude sollicitatietips niet. Zoals deze classics: 
  - zorg voor een verpletterende eerste indruk en denk aan je non-verbale communicatie
  - zorg dat je een aantal voorbeelden uit de praktijk paraat hebt die jouw skills kunnen illustreren
  - lees je in over het bedrijf en de bedrijfscultuur én
  - pas je outfit hierop aan!

Tot slot: ga de avond voor je het interview hebt vroeg slapen!

solliciteren

Deze blog verscheen eerder in Espaz Online december 2017

Aanmelden voor nieuwsbrief

Naam(*)
Ongeldige invoer

E-mail(*)
Ongeldige invoer

Abboneer mij
Ongeldige invoer

Meest gelezen artikel

Meer weten over de SharePoint trainingen?

Heb je belangstelling voor de SharePoint trainingen, of in zijn algemeenheid voor de praktische 'workouts' voor office ondersteuners die Espaz...

Een vraag aan ons?

E-mail(*)
Ongeldige invoer

Vraag(*)
Ongeldige invoer