Over trends in de wereld van de office ondersteuner en HR.

Jeugdzorg Nederland organiseerde in november vorig jaar een Meet & Greet voor de bestuurssecretariaten van haar leden. Thema: het toekomstgerichte secretariaat. Digitalisering biedt nieuwe mogelijkheden binnen organisaties, maar brengt onontkombaar veranderingen met zich mee. 

Organisaties veranderen en ondersteunende afdelingen veranderen mee. Was het twee jaar geleden nog volop de crisis die dit veroorzaakte, op dit moment is de belangrijkste aanjager toch echt de digitalisering.Een periode van crisis heeft een belangrijk voordeel; de lucht gaat eruit! 

Recruitment is mensenwerk. Zonder het verwerken van persoonlijke gegevens kan het niet. De komst van de AVG (Algemene verordening Gegevensbescherming) raakt het vakgebied recruitment dan ook vol. De verordening treedt op 25 mei 2018 in werking. 

Het nieuwe jaar is 2 dagen jong. We wensen iedereen een succesvol 2018! Hoe je dit succes bereikt binnen je vak management ondersteuning is niet meer zo klip en klaar; het zijn roerige tijden voor het secretaressevak. Belangrijk is die stip aan de horizon; waar wil jij naartoe dit jaar?

Ben je of ga je op zoek naar een nieuwe baan? Wil je zo goed mogelijk voor de dag komen en zoveel mogelijk verrassingen uitsluiten? Zorg dat je je optimaal voorbereid, ga in de sollicitatiemode en lees deze 'need-to-know' en 'must-do' tips. Weet je in ieder geval dat je er alles aan hebt gedaan!

Video-solliciteren. Het suddert al een hele tijd, eigenlijk sinds de geboorte van de webcam, maar echt booming is het nog niet. Terwijl het gros van de 20 tot 35-jarigen is opgegroeid met video en webcams, blijft een zakelijke presentatie op camera een heet hangijzer. Waar ligt dit aan?

Sommige vragen zijn ronduit moeilijk te beantwoorden. Ik kan het soms ook niet geloven. Zit je al zo lang in het vak dat je het bijna niet durft te zeggen. Kun je nog geen eenduidig antwoord geven op de ogenschijnlijk zo simpele vraag; vind jij dat ik meer kan verdienen? Moet ik om opslag vragen?  

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) komt eraan en bezorgt menig HR-afdeling hoofdpijn. Vanaf 25 mei 2018 moet alles wat binnen organisaties raakt aan het verzamelen en verwerken van persoonsgegevens AVG-proof zijn. Deze datum komt snel naderbij.

Office functies.  Het vervullen van office vacatures, daar snappen wij wat van. Secretaressen en assistants van bestuur, directie of management. Leidinggevenden van secretariaten. Medewerkers binnen HRM, commercie, marketing, projecten, facility en finance.

Ik sta voor een praatpaal. Uitgevoerd in prachtig geborsteld staal met designknoppen in fluoriserend blauw. Hij past naadloos in de grote, met smetteloos wit marmer afgewerkte ruimte.In de hoek zie ik een heer die als een ware barista aan de slag is met coffees to go. 

De sollicitant die overeind blijft scoort hoog op learnability. De term learnability betreft allang niet meer (uitsluitend) de gebruiksvriendelijkheid van een softwareproduct. Het betekent ook ‘leervermogen’, een eigenschap die mensen in staat stelt blijvend te leren in een complexe en gedigitaliseerde wereld.

Wordt recruitment een dood-geautomatiseerde invuloefening? Als intermediair hebben wij de luxe van twee klanten. De opdrachtgever en de kandidaat. Met beide partijen onderhouden we een zo persoonlijk mogelijk contact. Elkaar kennen vormt de basis van een succesvolle samenwerking. 

Aanmelden voor nieuwsbrief

Naam(*)
Ongeldige invoer

E-mail(*)
Ongeldige invoer

Abboneer mij
Ongeldige invoer

Meest gelezen artikel

AVG toestemming

Jouw gegevens en privacy zijn belangrijk voor ons. Daarom hebben wij conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in Europa ons...

Een vraag aan ons?

E-mail(*)
Ongeldige invoer

Vraag(*)
Ongeldige invoer